ŠOKANTNE TVRDNJE NASA NAUČNIKA: Vanzemaljci su tu na Zemlji, ali ne žele da komuniciraju sa nama …

fdtghsdedgfdg

“Inteligentni vanzemaljci su već posetili našu planetu i trenutno se kriju od ljudi”, kaže NASA naučnik Silvano P. Kolombano.

“Samo želim da istaknem činjenicu na inteligenciju koju možda otkrijemo i koja je možda izabrala da pronađe nas (ako veće nije) a koja nema organizam istog sastava kao mi”, Kolombano, kompjuterski naučnik u NASA Ames istraživačkom centru, napisao je studiju koja je objavljena 4. decembra.

Naučnici teoretišu da bi ceo naš pristup traganja za vanzemaljskim inteligentnim životom mogao da nas sprečava da ga zaista i otkrijemo. Oni dodaju da moramo da “se ponovo podsetimo naših omiljenih pretpostavki”.


Umesto da sebe ograničavamo trenutnim pretpostavkama baziranim na onome što mislimo da znamo o svemiru, Kolombano predlaže slobodniju formu- pristup razmišljanja o plavom nebu, jer se “život” možda ne slaže uvek s našim trenutnim modelom, možda nas je već posetio u formama koje su iznad našeg shvatanja, i pokušao da komunicira s nama tehnologijom iznad našeg današnjeg naučnog dometa.

Kolombano ohrabruje naučno društvo da proširi svoje horizonte kada je potraga za vanzemaljcima u pitanju, naglašavajući da trenutni životni vek čoveka nije problem bliske budućnosti, budući da napredak u tehnologiji nastavlja dramatično da poboljšava i kvalitet i dužinu naših života, dajući nam drugačiju percepciju međuzvezdanog putovanja u tom procesu.


On očekuje da će brzina svetlosti i međuzvezadno putovanje dokazati “nesalomivu barijeru, u rasponu od nekoliko hiljada godina”, ali da ne bi trebalo da radimo pod automatski ograničenim setom mogućnosti.

On navodi da je tehnologija kakvu danas znamo započela proces razvoja pre oko 10.000 godina, sa mnogim fundamentalnim naučnim metodologijama, među kojima je savremeno shvatanje svemira počelo pre oko 500 godina.

“Možemo da pretpostavimo da možda imamo ozbiljan problem u predviđanju tehnološke evolucije čak i u narednih hiljadu godina, a kamoli hiljadu godina puta šest miliona!”, objašnjava. S ovim na umu, on zastupa mnogo “spekulativniji pristup” fizici.


Kolomano ima doktorat iz biofizike i specijalista je iz oblasti veštačke inteligencije, bioinspirisane informatike i robotike. Poznat je po “brejnstorming idejama i spisima sa tehničkim i filozofskim materijalom” naročito iz oblasti “samoodrživih robotičkih sistema”.

Stručnjaci zaključuju studiju pozivom tehnologa da istraže “evoluirane robotičke sisteme” a u isto vreme preklinju naučne krugove da pogledaju dublje postojeće izveštaje o NLO i vanzemaljskom fenomenu, uključujući i deklasifikovane dokumente Američkog ratnog vazduhoplovstva, baze podataka Nacionalnog NLO izveštajnog centra i nekoliko drugih međunarodnih baza podataka.

Webtribune.rs