NUDE NAGRADU OD 500.000 EURA ZA INFORMACIJE O UBOJSTVU ODVJETNIKA: Smaknuli ga usred gužve dok je išao na posao

Obitelj latvijskog odvjetnika, smaknutog proljetos nasred ceste u Rigi, nudi 500.000 eura nagrade onom tko o nalogodavcima ili izvršiteljima imaju bilo kakve informacije

Obitelj odvjetnika Mārtiņša Bunkusa, koji je 30. svibnja ubijen u Rigi, ponudila je 500.000 eura nagrade onom tko im donese informacije o nalogodavcu njegovog ubojstva, izvršiteljima ili onima koji su u tome sudjelovali. Nagradu su raspisali na području 30 zemalja.

Kako je tada pisao Reuters Bunkus, koji je radio na likvidaciji tvrtki u stečaju, ubijen je u jutarnjim satima dok se automobilom vozio na posao. U njega su pucale dvije osobe koje su potom pobjegle s mjesta nesreće, a njihovo vozilo pronađeno je kasnije. Tadašnji policijski šefovi u medijima su govorili kako vjeruju da je Bunks žrtva organiziranog kriminala.

Utjecajne osobe mogu raditi što god žele

“Ubojstvo Mārtiņša Bunkusa dokazuje da utjecajne osobe mogu slobodno provoditi svoje interese u Latviji korištenjem brutalnih metoda. Do sada, ni naručitelji ubojstva, niti izvršitelji nisu pronađeni. Stoga ubojstvo naručitelji, niti izvođači nisu pronađeni.

Stoga mi, obitelj Mārtiņš, želimo poduprijeti istražitelje i najavljujemo nagradu i to radimo na međunarodnoj razini, odnosno raspisali smo je u onim zemljama u kojima bi se naručitelji, izvršitelji ili oni koji su podupirali ubojstvo mogli naći”, poručio je brat pokojnog odvjenika Kristaps Bunks dodajući kao je moguće da se oni nalaze na području Balkana.

Obitelj stoga moli za bilo kakve informacije o kako navode pojedincima, koji uključuji i bivše i sadašnje političare , javne dužnosnike i druge osobe koji su možda postavili bilo kakve prepreke (korupcija, prijevara, nezakonit rad, ucjena) u rješavanju slučaja ubojstva latvijskog odvjetnika.

“Molimo da nas oni koji imaju bilo kakvu dragocjenu informaciju kontakiraju na telefonski broj + 371 24 339 339 ili e-mail bunkus@protonmail.com”, poručuju iz obitelji.

[embedded content]

https://net.hr/danas/svijet/nude-nagradu-od-500-000-eura-za-informacije-o-ubojstvu-odvjetnika-smaknuli-ga-usred-guzve-dok-je-isao-na-posao/